+34 951 12 70 46

24 hours a day, 7 days a week

Benahavis – Huizen op slechts een steenworp van de stranden van Puerto Banus

In het kleine witte bergdorp Benahavis  met de pittoreske smalle straatjes is tot op de dag van vandaag het verleden met de Moorse bezetting die tot 1485 duurde, nog te ontdekken.  De naam Benahavis stamt uit de tijd van Monte Mayor het beroemde oude kasteel wat indertijd diende als vestiging tegen de Moren. De eigenaar van het kasteel heete Havis, een prominente Arabier. Zijn zoon Ben stichte het dorp Benahavis, 4 km verderop in het dal  en zo ontstond de naam Ben a Havis, de zoon van Havis. In de jaren rond 1970 is Benahavis en de bovenliggende urbanisatie La Zagaleta door de Jetset van Puerto Banus ontdekt en vele rijken hebben zich hier als eersten toen gevestigd. Natuurlijk vanwege de rust in de bergen en niet op zijn laatst door de spectaculaire uitzichten vanuit uw huis op de ondergelegen Middellandse Zee en de imposante Rots van Gibraltar. Het pitoreske dorp Benahavis ligt op zo'n 7 km van Marbella of Estepona in het dal van de rivieren de Guadalmina en de Guadalmansa aan de voet van de berg Montemayor. Op heldere dagen is aan de horizon de nabijgelegen Afrikaanse kustlijn te zien met de imposante bergketens van het Rifgebergte. Terwijl in het jonge verleden in de omgeving van het historische dorp vele nieuwe villas en luxe appartementen ontstonden is het witte dorp zelf met zijn nauwe gezellige straatjes en witte huizen is gelukkig nog bewaard gebleven. Het plaatsje is omgeven van een natuurlijk parkachtig landschap.. Even boven Benahavis ligt het exclusieve uitstekend beveiligde resort van La Zagaleta waar de allerrijksten van Andalucia in prachtige huizen zich gevestigd hebben. De laatste jaren hebben ook de Engelsen, Noren en andere West-Europesche landen dit paradijselijke plekje aarde ontdekt. Prachtige moderne nieuwbouw villas schieten nu als paddestoelen uit de grond.

Benahavis - het culinaire centrum van de Costa del Sol!

Benahavis wordt beschouwd als de meest representatieve gastronomische plaats in de provincie Malaga. Als er iets niet ontbreekt is het wel het grote aantal van restaurants van over de 3 dozijn die men in dit plaatsje vindt! In de mooie nauwe straatjes en huizen, met zijn terrassen en mooie verborgen parkjes komen vooral in het weekend de mensen uit eten buiten en genieten van de culinaire hoogstandjes die de resaurants van Benahavis te bieden hebben. Men krijgt hier stoofschotels van alle soorten vlees geserveerd en ook gevogelte wordt hier met smaak verorberd zoals patrijs. Uiteraard kunt u ook genieten van paellas, vis of zarzuela. Bekende namen zijn o.a. La Escalera, La Cava, etc.

Benahavis - Golfen naar hartelust met uitzicht op de Zee en de Afrikaanse kust.

Net als bij de talloze restaurants en bars is er geen tekort aan golfcourts in de omgeving van Zagaleta en Benahavis. Er worden cursussen gegeven op verschillende niveaus. Hier liggen diverse 9- en 18 holes golfbanen zoals Benahavis Golf Club, Los Arqueros Golf, Atalaya Golf, Los Flamingos,Golf, Marbella Golf Club, El Paraiso Golf, La quinta Golf en La Zagaleta Golf. Keuze te over! 

Huizen zoeken